fbpx

Tietosuoja- ja evästeseloste

Tämä on Tmi Jenna Moisala:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 1.6.2019.

Viimeisin muutos 26.6.2019.

1. Rekisterinpitäjä

Tmi Jenna Moisala
Tilkankatu 1, 00300 Helsinki

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Jenna Moisala
jenna.moisala@hoivallus.fi
p. 050 246 7946

3. Rekisterin nimi

Tmi Jenna Moisalan asiakasrekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

  • henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen)
  • sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena
  • rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde, työsuhde, jäsenyys).

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito, markkinointi tms.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), www-sivustojen osoitteet, verkkoyhteyden IP-osoite, tunnukset/profiilit sosiaalisen median palveluissa, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Evästekäytännöt

Hoivallus-verkkosivustolla käytetään evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tässä evästekäytännössä kerromme tarkemmin evästeiden käytöstämme.

1. Mikä on eväste ja miksi niitä käytetään?

Eväste on pienimuotoinen tiedontallennusohjelma, jonka tietokoneen selain asentaa käyttäjän tietokoneen kovalevylle. Aina kun käyttäjän selain hakee sivuston serveriltämme, viesti lähetetään takaisin käyttäjän tietokoneelle. Javascriptin ja palvelinlokien avulla voimme kerätä tietoja siitä, miten ja milloin palvelujamme käytetään: esimerkiksi

  • miltä sivulta käyttäjä on siirtynyt palveluun,
  • milloin ja mitä www-sivujamme käyttäjä on selannut,
  • mitä selainta käyttäjä käyttää, mikä on käyttäjän näytön tarkkuus, laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä IP-osoite.

Evästeitä käytetään nopeuttamaan, analysoimaan ja kehittämään sivustoamme ja palveluitamme tallentamalla käyttäjän käyttötietoja ja kohdentaa sivuston käyttäjälle.

2. Evästetyypit, joita käytämme

Hyödynnämme kahdenlaisia evästeitä: ensimmäisen osapuolen evästeitä (meidän asettamia) ja kolmannen osapuolen evästeitä (yhteistyökumppaneidemme asettamia evästeitä).

2.1 Ensimmäisen osapuolen evästeet

Ensimmäisen osapuolen evästeet mahdollistavat sivuston toiminnallisuuden. Niissä on myös webanalytiikkaevästeitä, jotka antavat tietoa siitä, kuinka kävijät käyttävät sivustoa, jotta verkkopalveluja voidaan kehittää.

2.2 Kolmannen osapuolen evästeet

Kolmannen osapuolen evästeillä tarkoitetaan ulkopuolisia tahoja, joiden palveluja käytämme apuna sivuston toiminnan ja sen käyttäjien seurannassa. Käytämme muun muassa Google Analytics -seurantajärjestelmää. Toimiakseen oikein Analytics asettaa evästeen käyttäjän päätelaitteelle käyttäjän vieraillessa sivuillamme.

On hyvä huomioida, että Google käyttää asettamaansa evästettä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti omaan toimintaansa. Voit lukea lisää heidän tietosuojakäytännöstään alla olevasta linkistä.

Googlen tietosuojakäytäntö

2.3 Yhteisöliitännäiset

Käytössämme on myös ns. yhteisöliitännäisiä, joilla voidaan jakaa sivuston sisältöä sosiaalisessa mediassa. Nämä sivustot voivat asettaa omia evästeitään henkilötietojen suojaa koskevien ehtojensa mukaisesti. Tästä pääset esimerkiksi seuraavien sosiaalisen median palveluiden henkilötietojen suojaa koskeviin ehtoihin:

Facebookin tietokäytäntö

3. Evästeet, joita käytämme

Toiminnalliset evästeet

Nämä mahdollistavat sivustomme toiminnallisuudet. Käytännössä nämä evästeet pitävät huolen siitä, että sivuston on mahdollista muistaa tietosi, vaikka jatkaisit selailua.

Tuotekehitys ja liiketoiminnan raportointi

Nämä evästeet mahdollistavat sivustojen ja sovellusten käyttökokemuksen parantamisen, sekä raportoinnin liiketoiminnan päätöksenteon tueksi. Näiden evästeiden avulla voimme päätellä mitkä sisällöt sivullamme ovat suosittuja ja mitä sivustomme ominaisuuksia käytetään eniten. Tämän datan avulla voimme kehittää palveluita paremmiksi ja myös korjata niissä esiintyviä virheitä.

4. Kuinka voin vaikuttaa evästeiden avulla kerättyihin tietoihin?

4.1 Evästeiden tyhjentäminen selaimesta

Tyhjentämällä evästeet selaimestasi säännöllisin väliajoin voit vaihtaa tunnistetta, jonka pohjalta sinusta muodostuu tunnistettuun käyttäytymiseen perustuva profiili. Tämä ei lopeta tiedon keruuta eikä digitaalisen mainonnan kohdentamista, vaan nollaa aikaisempiin käyttäytymistietoihin pohjautuvan kohdennuksen. Tässä selainkohtaisia linkkejä evästeisiin liittyen:

4.2 Evästeiden käytön estäminen

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Evästeiden rajoittaminen voi vaikuttaa kielteisesti verkkosivun toimivuuteen.

4.3 Kolmansien osapuolten mainonnan kohdentamisen estäminen

Voit estää kolmansien osapuolten mainonnan kohdentamisen kokonaisuudessaan Your Online Choices -sivuston (http://www.youronlinechoices.com/fi/tietoa-selainkayttoon-perustuvasta-mainonnasta) kautta.