fbpx

Hypnosynnytys

Hypnosynnytys on tapa ajatella kehosta, mielestä, ihmisyydestä ja elämästä yleensä.  Sen avulla opit itse hyödyntämään hypnoosissakin käytettyjä syvärentoutus- ja mielikuvamenetelmiä lisätäksesi luottamustasi omaa kehoasi ja synnytystäsi kohtaan. Hypnosynnytyksen ytimessä on oivallus siitä, mitä naisen kehossa ja mielessä tapahtuu kun hän on turvassa, tuettu, rakastettu ja hän luottaa itseensä naisena ja synnyttäjänä. Samalla se auttaa ymmärtämään, miksi synnyttäminen on nykyolosuhteissa usein niin vaikeaa ja saattaa aiheuttaa kärsimystä. On hyvin ymmärrettävää että näin on, ja samalla on aivan yhtä järkeenkäypää, että näin ei tarvitse olla.

Hypnosynnytyksen synonyyminä voi hyvin kayttää myös sanaa luonnollinen synnytys, koska se auttaa kehoa toimimaan, niin kuin se luontaisesti osaa. Kehossamme on kyky rentoutua yhä syvemmin synnytyksen kuluessa. Pitää vain tietää, mitä tavoitella ja tuntea oma tapansa rentoutua myös synnytyksessä. Lopulta hypnosynnytyksessä ei ole kummemmasta kyse.

Ja kuitenkin, se yhdistää aivan ainutlaatuisella tavalla juuri sen oleellisen tiedon synnytyksen kulusta sekä mielen ja kehon yhteydestä synnytyksen aikana.

Rentoutuminen helpottaa synnytyksen etenemistä ja omaa oloasi synnyttäessäsi, huolimatta siitä, käytätkö myös lääkkeellistä kivunlievitystä. Se sopii kaikkiin synnytyksiin ja on täysin linjassa nykylääketieteen ja modernin kivunhoidon kanssa. Työskentelet kurssilla itsenäisesti tai oman kumppanisi kanssa. Lisäksi pääset jo raskausaikana nauttimaan ihanasta rentoutumis-rutiinista. Kurssi sopii erittäin hyvin myös, jos synnytys pelottaa sinua.

Äiti vajoaa synnytyksessä siis luonnostaan syvärentoon olotilaan, ja hypnosynnytyksellä tarkoitetaan tuon olotilan harjoittelemista jo etukäteen. Niin se on synnytyksessä tuttu ja saat koko sen täyden potentiaalin käyttöösi. Synnytyskokemus voi silloin muuttua täysin. Synnytyksen on mahdollista olla jopa kivuton. Se voi olla upea kokemus, josta saat voimaa myös kaikkeen muuhun elämään!

Hypnoosi on lääketieteen tunnustama metodi ja usein hyvin tehokas kivunhoidossa. Sen käyttöä sairauksien hoidossa pyritään rajaanmaan lääketieteen ammattilaisten piiriin, mutta rentoutumistarkoituksessa ja hyvän synnytyskokemuksen saamiseksi se sopii erinomaisesti myös kurssimuotoisesti toteutettavaksi.

Rentoutuminen ja itsehypnoosi ovat samankaltaisia taitoja kuin pyörällä ajo –  ne täytyy kokea itse ja oppia kokemuksen kautta. Harjoiteltuna niistä tulee luontevasti pysyviä osia tunteidenhallintajärjestelmääsi, joten itse asiassa kurssista on yleensä iloa koko loppuelämäksi.

 

Hypnosynnytys-kurssilla opit:

• Kaiken sen mitä tarvitset, jotta synnytyksesi olisi helpompi ja rennompi.
• Kumoamaan täysin sen myytin, että synnyttämisen on oltava todella kivuliasta.
• Mikä tavallisesti tekee synnyttämisestä niin vaikeaa.
• Syvärentoutustekniikoita, joiden avulla estää negatiivisen kierteen ja voimakkaan kivun syntyminen.
• Tukemaan kehosi omien rentouttavien hormonien tuotantoa.
• Luonnollisia keinoja saada synnytys alkamaan ja näin välttämään käynnistystä.
• Miten luotte yhdessä synnytyskumppanisi kanssa hyvän ilmapiirin synnytykseen, oman ”synnytyskuplanne”.
• Lempeitä tekniikoita, joiden avulla lapsesi saa syntyä ilman voimakasta uuvuttavaa ponnistamista tai muita kovakouraisia keinoja.

Kurssiin sisältyy:

– Saat heti kurssin varattuasi käyttöösi Rento synnytys-verkkokurssin, jonka avulla voit jo aloittaa matkan kohti positiivisempaa synnytyskokemusta.

– Kurssikokonaisuus on kattava ja monipuolinen ja auttaa ymmärtämään, miten perinpohjaisesti valmistautuminen vaikuttaa synnytykseen.
– Useita synnytystä varten kirjoitettuja mielikuvamatkoja oman harjoittelun tueksi.
– Mielikuvia ja affirmaatiota, jotka auttavat luomaan positiivisia odotuksia.
– 2 rentoutusäänitettä, jotka on suunniteltu tarkasti syventämään kurssilla opittua, rentouttamaan ja luomaan yhteyden omaan kehoon.
– Materiaalin, joka helpottaa synnytystoiveiden laatimista sairaalaa varten.
– Ohjeet synnytyskumppanille, jotta hän osaa tukea äitiä parhaalla mahdollisella tavalla.
– Luontaisten ja toimivien synnytysasentojen läpi käyminen.
– Syvärentoutusharjoitus pelkojen tai huolien työstämiseksi.
– Ohjeet hyvästä ravitsemuksesta raskauden aikana.
– Monta syvärentoutustekniikkaa, joista voi valita itselle sopivimmat käytettäväksi synnytyksessä.
– Rentoutumista tukevia hengitystekniikoita synnytyksen avautumisvaihetta ja vauvan syntymää varten.
– Tarvittaessa myös yksilöllistä ohjausta ja puhelinkonsultaatiota.
– Pieni opetusryhmä, jossa yksilölliset tarpeet voidaan huomioida.
– Kehoa synnytykseen valmistavien harjoitusten läpi käyminen ja harjoittelu.
– 25 vuotta Yhdysvalloissa myös monissa sairaaloissa käytössä ollut metodi ja kurssi, joka on yhä suositumpi ja tunnetumpi myös muualla maailmassa.

Kurssin hinta on 320 € / pari (yhdessä synnytyskumppanin kanssa)

170 € / osallistuminen yksin

 

Mitä hypnoosi on?

• Hypnoosi on täysin luonnollinen tila, jossa ihmisen valtaa syvä rentoutumisen ja keskittymisen tunne. Hypnoosista puhutaan usein myös synonyyminä syvärentoutukselle. Tällainen raukean miellyttävä tila on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin se, jossa olemme joka ilta juuri ennen nukahtamistamme – ja polku hypnoosiin onkin samankaltainen kuin polku uneen.

• Tiedostamattomalla osalla on suuri vaikutus siihen, mitä ajattelemme ja tunnemme. Hypnoosissa mieli avautuu ottamaan vastaan uusia näkemyksiä sekä määrittelemään asioita uudelleen. Synnytysvalmennuksessa hypnoosia on käytetty jo vuosikymmeniä poistamaan pelkoa, epäluottamusta ja negatiivisia mielikuvia ja luomaan luottamusta, voimaa synnyttää niin kuin itselle ja omalle lapselle tuntuu parhaalta.

• Hypnoositilassa olet tietoinen synnytysaalloista (supistuksista), mutta ne eivät tunnu luonnottoman kivuliailta, koska kehosi on rentoutunut ja tuottaa stressihormonien sijasta endorfiineja, mielihyvähormoneja. Saatat vauvasi maailmaan rauhallisessa mielentilassa, ilman jännitystä ja pelkoa. Kuka tahansa henkilö, joka antaa itselleen siihen luvan, kykenee rentoutumaan kurssilla opittavien yksinkertaisten harjoitusten avulla.

• Sekä British Medical Association (BMA) että American Medical Association (AMA) ovat täysin hyväksyneet hypnoosin käytön. Suomessa toimiva Suomen Tieteellinen Hypnoosi ry. on aktiivinen järjestö, joka tutkii hypnoosin tieteellistä käyttöä lääketieteessä.

Hypnoosi on
• Miellyttävä rentoutumisen tila
• Oma kontrolli säilyy kaiken aikaa
• Luova, otollinen tila omaksua uutta
• Luonnollinen kokemus
• Mahdollinen kaikille, jotka sitä haluavat

Hypnoosi ei ole
• Tiedoton / tiedostamaton tila
• Ulkopuolisen kontrolloinnin alaisena olemista
• Herkkäuskoisuutta
• Sekava, hämärä olotila
• Vain harvoille ja valituille

Löydät hypnosynnytyksestä lisää tietoa myös verkkosivuilta www.hypnosynnytys.fi.