fbpx

Hypnosynnytys

Hypnosynnytys on tapa ajatella kehosta, mielestä, ihmisyydestä ja elämästä yleensä.  Sen avulla opit itse hyödyntämään hypnoosissakin käytettyjä syvärentoutus- ja mielikuvamenetelmiä lisätäksesi luottamustasi omaa kehoasi ja synnytystäsi kohtaan.

Hypnosynnytys auttaa sinua tuntemaan olevasi turvassa ja tuettu sekä luottamaan itseesi naisena ja synnyttäjänä. Samalla se auttaa ymmärtämään, miksi synnyttäminen on nykyolosuhteissa usein niin vaikeaa ja saattaa aiheuttaa kärsimystä. On hyvin ymmärrettävää että näin on, ja samalla on aivan yhtä järkeenkäypää, että näin ei tarvitse olla.

Hypnosynnytys antaa käyttöösi taidot, jotka sinulla jo on

Hypnosynnytyksen synonyyminä voi hyvin kayttää myös sanaa luonnollinen synnytys, koska se auttaa kehoa toimimaan, niin kuin se luontaisesti osaa. Kehossamme on kyky rentoutua yhä syvemmin synnytyksen kuluessa. Pitää vain tietää, mitä tavoitella ja tuntea oma tapansa rentoutua myös synnytyksessä. Lopulta hypnosynnytyksessä ei ole kummemmasta kyse.

Ja kuitenkin, se yhdistää aivan ainutlaatuisella tavalla juuri sen oleellisen tiedon synnytyksen kulusta sekä mielen ja kehon yhteydestä synnytyksen aikana.

Vaikka synnytys käynnistettiin, sanoisin, että synnytyskokemus oli täysi kymppi. Varsinkin kun ensisynnyttäjänä en tiennyt mitä odottaa ja miten tulen kokemaan synnytyksen. Kuuntelin itseäni, koin hallitsevani tilanteen, kommunikaatio oli hyvää kätilöiden kanssa ja kumppani tuki juuri oikealla tavalla. Tämä jäi ihanaksi muistoksi omasta vahvuudesta ja oli positiivinen päätös ei niin positiiviselle raskauden ajalle.

TIIA WAHLBERG

Miten oikeasti rentoutua synnytyksen aikana?

Moni ei tiedä, että synnyttäjä vajoaa luonnostaan syvärentoon olotilaan jos hän tietää, miten. Tämä on sinuunkin sisäänrakennettu.

Hypnosynnytyksellä tarkoitetaan tuon olotilan harjoittelemista jo etukäteen. Raukeasta ja rennosta olotilasta tulee sinulle tuttu, kuin toinen luonto, jolloin se on käytössä myös synnytyksesi aikana. Synnytyskokemus voi silloin muuttua täysin. Se voi olla kokemus, josta saat voimaa myös kaikkeen muuhun elämään!

Rentoutuminen helpottaa synnytyksen etenemistä ja omaa oloasi synnyttäessäsi, huolimatta siitä, käytätkö myös lääkkeellistä kivunlievitystä. Se sopii kaikkiin synnytyksiin ja on täysin linjassa nykylääketieteen ja modernin kivunhoidon kanssa.

Työskentelet kurssilla itsenäisesti tai oman kumppanisi kanssa. Lisäksi pääset jo raskausaikana nauttimaan rentoutumis-rutiinista. Kurssi sopii erittäin hyvin myös, jos synnytys pelottaa sinua.

Hypnoosi on syvärentoutumista

Hypnoosi on lääketieteen tunnustama metodi ja usein hyvin tehokas kivunhoidossa. Se tarkoittaa keskittymistä mielikuviin, jotka muovaavat ajatuksia ja uskomuksia toivotunlaisiksi.

Hypnoosin keinoja käytetään laajasti esimerkiksi mainonnassa, jonka kautta meille luodaan yhä uusia tarpeita, mielitekoja ja tunne siitä, ettemme ole tällaisenaan riittäviä.  Hypnoosin voi onneksi ottaa myös itse tietoisesti omaan käyttöön.

Rentoutuminen ja itsehypnoosi ovat samankaltaisia taitoja kuin pyörällä ajo - ne täytyy kokea itse ja oppia kokemuksen kautta.

Kurssini pohjautuvat hypnosynnytys-metodiin, mutta saat niillä käyttöösi myös osaamiseni fysioterapeuttina, hengitysterapeuttina, hypnoterapeuttina ja ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina. Voit aloittaa helposti Rento synnytys - verkkokurssin kautta, tai varata itsellesi (ja kumppanillesi) myös yksityisvalmennuksen.

Kurssi mahdollisti luonnollisen synnyttämisen synnytyspelosta huolimatta. Sen avulla osasin rentoutua synnytyksen aikana. Ennen kaikkea kurssi antoi meille pariskuntana työkalut käsitellä ja suunnitella positiivista synnytystä. Lähtien pienistä yksityiskohdista, ja Antin roolin ja läsnäolon merkitys oli suuri tekijä onnistumisessa.

NATALIA JA ANTTI

(Ensimmäinen vauva)

Rento synnytys-verkkokurssilla opit:

 • Kaiken sen mitä tarvitset, jotta synnytyksesi olisi helpompi ja rennompi
 • Kumoamaan täysin sen myytin, että synnyttämisen on oltava tuskaisaa.
 • Mikä tavallisesti tekee synnyttämisestä niin vaikeaa
 • Syvärentoutustekniikoita, joiden avulla estää negatiivisen kierteen ja voimakkaan kivun syntyminen
 • Tukemaan kehosi omien rentouttavien hormonien tuotantoa
 • Luonnollisia keinoja saada synnytys alkamaan ja näin välttämään käynnistystä
 • Miten luotte yhdessä synnytyskumppanisi kanssa hyvän ilmapiirin synnytykseen, oman "synnytyskuplanne"
 • Lempeitä tekniikoita, joiden avulla lapsesi saa syntyä ilman voimakasta uuvuttavaa ponnistamista tai muita kovakouraisia keinoja

Kurssilla saat myös:

 • Useita synnytystä varten kirjoitettuja mielikuvamatkoja oman harjoittelun tueksi.
 • Mielikuvia ja affirmaatiota, jotka auttavat luomaan positiivisia odotuksia.
 • 2 rentoutusäänitettä, jotka on suunniteltu tarkasti syventämään kurssilla opittua, rentouttamaan ja luomaan yhteyden omaan kehoon.
 • Materiaalin, joka helpottaa synnytystoiveiden laatimista sairaalaa varten.
 • Ohjeet kumppanille, jotta hän osaa tukea sinua parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Syvärentoutusharjoitus pelkojen tai huolien työstämiseksi.
 • Monta syvärentoutustekniikkaa, joista voi valita itselle sopivimmat käytettäväksi synnytyksessä.
 • Rentoutumista tukevia hengitystekniikoita synnytyksen avautumisvaihetta ja vauvan syntymää varten.
 • Kolmen viikon välein livetapaaminen verkossa, missä voit kysyä mitä vain synnytyksestä ja siihen valmistautumisesta suoraan minulta, myös anonyymisti.

Hypnosynnytys mukana sairaaloissa

Hypnosynnytys on 25 vuotta Yhdysvalloissa myös monissa sairaaloissa käytössä ollut metodi ja kurssi, joka on yhä suositumpi ja tunnetumpi myös muualla maailmassa.

Myös Suomessa hypnosynnytys on osassa synnytyssairaaloita sairaalavalmennuksen pohjana.

Hyvässä ohjauksessa rentoutumisesta tulee luontevasti pysyvä osa sinua, joten itse asiassa kurssista on yleensä iloa koko loppuelämäksi.

Uskomaton fiilis, että tässä sitä oltiin täydellinen vauva sylissä ja takana itselleni täydellinen synnytys. Esikoisen synnytyksessä koin hallitsemattomat kivut. Traumoja ei jäänyt, mutta pieni pettymys omaan kroppaan. Nyt sain kuitenkin sellaisen synnytyksen, josta olin haaveillut.

JANICA KURKIMÄKI

Mitä on hypnoosi?

 • Hypnoosi on täysin luonnollinen tila, jossa ihmisen valtaa syvä rentoutumisen ja keskittymisen tunne. Hypnoosista puhutaan usein myös synonyyminä syvärentoutukselle. Tällainen raukean miellyttävä tila on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin se, jossa olemme joka ilta juuri ennen nukahtamistamme – siis meille hyvin tuttu.List Element
 • Hypnoosissa mieli avautuu ottamaan vastaan uusia näkemyksiä sekä määrittelemään asioita uudelleen. Synnytysvalmennuksessa hypnoosia on käytetty jo vuosikymmeniä poistamaan pelkoa, epäluottamusta ja negatiivisia mielikuvia ja luomaan luottamusta, voimaa synnyttää niin kuin itselle ja omalle lapselle tuntuu parhaalta.
 • Hypnoosissa mieli avautuu ottamaan vastaan uusia näkemyksiä sekä määrittelemään asioita uudelleen. Synnytysvalmennuksessa hypnoosia on käytetty jo vuosikymmeniä poistamaan pelkoa, epäluottamusta ja negatiivisia mielikuvia ja luomaan luottamusta, voimaa synnyttää niin kuin itselle ja omalle lapselle tuntuu parhaaltaHypnoositilassa olet tietoinen supistuksista, mutta ne eivät tunnu luonnottoman kivuliailta, koska kehosi on rentoutunut ja tuottaa stressihormonien sijasta endorfiineja, mielihyvähormoneja.

Mitä hypnoosi on?

 • Miellyttävä rentoutumisen tila
 • Oma kontrolli säilyy kaiken aikaa
 • Luova, otollinen tila omaksua uutta
 • Luonnollinen kokemus
 • Mahdollinen kaikille, jotka sitä haluavat

Mitä hypnoosi ei ole?

 • Tiedoton/tiedostamaton tila
 • Ulkopuolisen kontrolloinnin alaisena olemista
 • Herkkäuskoisuutta
 • Sekava, hämärä olotila
 • Vain harvoille ja valituille

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Rento synnytys-verkkokurssiin ja yksityisvalmennuksiini.

Jos haluat tutustua aiheeseen ennen yksityisvalmennusta, voit tulla suoraan mukaan verkkokurssille - sen hinta hyvitetään sinulle, jos myöhemmin päätät lisäksi tulla myös yksityisvalmennukseen.