fbpx

Minusta

Olen fysioterapeutti, lymfaterapeutti, doula ja synnytysvalmentaja sekä kolmen pienen lapsen äitijenna_ristissa. Vuonna 2010 tutustuin opinnoissani kehon ja mielen yhteyteen, tai oikeammin niiden erottamattomuuteen, ja voisi sanoa että tieni doulaksi alkoi jo silloin. Vaikutuin suuresti siitä, miten viisaita me ihmiset olemmekaan, kunhan vain kuuntelemme itseämme ja toisiamme! Seuraava etappi matkallani oli esikoiseni odotus ja synnytys, jota pelkäsin etukäteen. Tuo pelko johti minut tutkimaan, löytyykö kivulle ja kauhutarinoille vaihtoehtoa – voiko synnytys olla jotakin aivan muuta?

Niiden taustalta löytyi kokonainen maailma kaikkea muuta, mitä tuo upea tapahtuma merkitseekään. Ymmärsin, miten paljon synnyttävälle naiselle merkitsee se, että hänen tukenaan on koko ajan sellainen tuttu henkilö, joka tietää miten helpottaa äidin oloa ja auttaa häntä rentoutumaan. Siksi halusin itsekin mieheni lisäksi synnytyksiini tuekseni doulan. Tieni doulaksi ja synnytysvalmentajaksi on siis kulkenut oman kokemuksen kautta. Toivoisin, että tulevaisuudessa yhä useampi perhe olisi tietoinen siitä, miten paljon synnytyskokemukseen voi vaikuttaa, ja miksi valmentautumista ja doulan palkkaamista kannattaa ehdottomasti harkita.

Teen Suomen Hypnosynnytys ry:n välityksellä työtä myös sen hyväksi, että synnytysvalmennus ja mahdollisuus doulan tukeen olisivat tulevaisuudessa aidosti tarjolla kaikille synnyttäjille.

Hypnosynnytykseen tutustuin oman kuopukseni synnytyksen kautta, jonka jälkeen osallistuin ensimmäiseen Suomessa järjestettyyn HypnoBirthing®-valmentajakoulutukseen huhtikuussa 2015. Hypnosynnytys yhdistää upeasti monta toimivaa teoriaa siitä, miten keho ja mieli toimivat yhdessä, mitä tämä tarkoittaa synnytyksen näkökulmasta ja miten odotukset ja asenteet muokkaavat kokemustamme. Hypnosynnytys on niin loogista ja maanläheistä, että tutustuttuaan tuohon ajattelutapaan on valtavan helppo ymmärtää, miksi synnyttäminen on usein vaikeaa – ja miksi sen ei tarvitsisi olla. Olen onnellinen ja otettu siitä, että saan olla mukana tekemässä tästä ajattelutavasta tunnetumpaa Suomessa.

Kouluttaudun jatkuvasti kehittääkseni ja ylläpitääkseni ammattitaitoani ja minulla onkin lisäkoulutusta Rebozo-liinan ja gua sha-kamman käytöstä, äidin emotionaalisesta tukemisesta synnytyksen aikana, doulana toimimisesta kun äidillä on taustalla traumaattinen synnytys tai seksuaalista hyväksikäyttöä, istukan toiminnasta synnytyksen aikana sekä vauvan avustamisesta hyvään syntymäasentoon äidin kehon tasapainon kautta. Lisäksi minulla on raskaushierojan koulutus.