fbpx

Doulapaketit

Tässä kerron sinulle tarkemmin, millaisia erilaisia tapoja doulan palkkaamiseen voi olla. Doulasuhteemme on kuitenkin aina räätälöitävissä juuri sinun tai teidän tarpeidenne mukaan, joten sovitaan tarvittaessa yhdessä, mitä pakettiin sisältyy.

Doulan Kokopaketti

Tämän doulasuhteen perustana on se, että äiti saa valita synnytykseensä sellaisen doulan, jonka seurassa hänellä itsellään on hyvä ja luottavainen olo. Siksi voimme myös sopia maksuttoman puhelinajan tutustuaksemme, tai tavata yhdessä sovitusti myös kasvokkain. Monesti myös synnytysvalmennukseni toimivat myös tapaamistarkoituksessa.

Kun päätätte valita minut doulaksenne, tapaamme vielä yhdessä ennen synnytystä. Silloin tutustun tarkemmin siihen, millaisia toiveita ja ajatuksia äidillä on synnytyksen suhteen. Opastan löytämään oikeanlaista tietoa tarpeisiinne ja vastauksia kysymyksiinne. Mietimme yhdessä, millaiset asiat tekisivät synnytyksestä hyvän kokemuksen teille. Avustan mielelläni kirjoittamaan synnytystoivekirjeen, joka usein auttaa myös paremmin hahmottamaan, mikä on sinulle synnyttäjänä tärkeää. Kirje toimii myös hyvänä tapana tehdä toimivaa yhteistyötä sairaalan henkilökunnan kanssa.

Saat käyttöösi myös Rento synnytys-verkkokurssin, jonka avulla pääset heti rakentamaan itseluottamustasi ja kykyäsi rentoutua synnytyksessä.

Päivystän synnytystäsi raskausviikot 38-42, eli käytännössä siihen saakka kunnes vauva syntyy. Tällöin olen sitoutunut olemaan käytettävissäsi, milloin tahansa synnytyksesi alkaa. Valmennuskurssieni ja mahdollisten muiden satunnaisten velvollisuuksieni ajan turvanamme päivystää varadoula, jonka päivystys sisältyy paketin hintaan. Olen mukana Doula vierelläsi -ryhmässä, jossa perhe saa käyttöönsä useamman doulan ammattitaidon sekä taustatuen ja varadoulapalvelun. Varadoulan voi halutessaan valita myös itse, ryhmämme ulkopuolelta, mutta tuolloin hänen päivystyksensä ei sisälly hintaan.

Tulen mukaan synnytykseen, kun äiti tuntee tarvitsevansa apuani ja olen läsnä ja tukena koko synnytyksen ajan. Vauvan syntymän jälkeen viivähdän paikalla niin että tunnette olonne luottavaiseksi vauvan kanssa ja rauha laskeutuu synnytyshuoneeseen – yleensä ensi-imetyksen yli, eli noin tunnin-kaksi synnytyksen jälkeen.

Tapaamme vielä synnytyksen jälkeen kerran ja käymme yhdessä läpi synnytyksen tapahtumia. Äideillä on usein tarve puhua kokemuksestaan, ja onkin tavallisesti hyvin antoisaa käydä synnytystä läpi sellaisen ihmisen kanssa, joka on itsekin ollut paikalla. Synnytyksen tapahtumat alkavat usein saada merkityksiä vasta muutamien päivien ja viikkojen kuluttua synnytyksestä, ja siksi tapaaminen doulan kanssa ajoittuu monesti paremmin kuin synnytyssairaalan synnytyskeskustelu.

Doulan Kokopaketti: 1150 €

 

Doulan Peruspaketti

Doulan Peruspaketti sisältää kaiken edellä mainitun, mutta päivystysaika on lyhyempi, 2 viikkoa. Päivystän synnytystäsi yhdessä sovittuna ajankohtana (esim. viikot 39-41). Pyrin tulemaan synnytykseen mukaan, vaikka vauva syntyisi tämän ajan ulkopuolellakin.

Doulan Peruspaketti: 990 €

 

Pikadoulaus

Jos haluat(te) tutustua doulaasi etukäteen, mutta et välttämättä kaipaa muuta tukea raskauden aikana, pikadoulaus voi sopia Sinulle. Silloin tutustumme puhelimitse ja keskustelemme tarkemmin toiveistasi ja kaikesta siitä, mitä haluat jakaa synnytykseesi liittyen. Voin myös avustaa synnytystoivekirjeen kirjoittamisessa. Lisäksi halutetssasi saat käyttöösi Rento synnytys -verkkokurssin.

Tähän doulapakettiin ei sisälly päivystämistä. Pikadoulaus sopii sinulle Sinulle, jos et kaipaa päivystysajan tuomaa täyttä varmuutta doulan saatavilla olosta. Olen kuitenkin yleensä aina päivystysvalmiudessa, joten on todennäköistä että pääsen mukaan synnytykseen. Tarvittaessa myös Doula Vierelläsi – ryhmästämme voi kysyä heidän valmiudestaan tulla tueksesi.

Pikadoulaukseen sisältyy myös tapaaminen synnytyksen jälkeen, jossa käymme kiireettömästi yhdessä läpi synnytyskokemustasi ja siihen vaikuttaneita asioita.

Pikadoulaus: 690 €

Hetidoulaus

Voit palkata minut myös tueksesi vasta sairaalaan. Näin saat kaiken doulan tarjoaman tuen tarvittaessa nopealla aikataululla. Voit soittaa tällöin numeroon 050-3467946 ja pyytää minut mukaanne synnytykseen.

Jos sinulla on kumppani mukanasi, opastan häntä tukemaan ja rentouttamaan sinua. Usein juuri kumppanit ovatkin kaikkein kiitollisimpia doulan tuesta! Lisäksi tutkitusti kumppanit ovat aktiivisempia ja lähempänä synnyttäjää, kun synnytyksessä on mukana doula.

Sairaalassa synnytys on usein jo intensiivisesti käynnissä, mutta kätilöllä on harvoin aikaa olla yhden synnyttäjän tukena pitkiä aikoja. Niinpä doulan tuesta voi olla suuri hyöty, vaikka kutsuisitte minut vasta sairaalaan.

Tämä on myös hyvin tavallinen tapa palkata doula, ja itseasiassa useimmat doulatutkimukset on toteutettu juuri näin: synnyttäjä on tavannut doulan vasta sairaalassa. Näiden tutkimusten mukaan doulan tuki mm. lisää normaalin synnytyksen kulun todennäköisyyttä, vähentää toimenpiteiden tarvetta ja synnytyksen jälkeistä masennusta sekä lisää imetyksen onnistumista. Laajan Cochrane review – tutkimuskatsauksen mukaan doulan tuella on seuraavia vaikutuksia:

  • 31% vähemmän synteettistä oksitosiinia tehostamaan supistuksia
  • 28% vähemmän keisarileikkauksia
  • 9% vähemmän lääkkeellistä kivunlievitystä
  • 14% harvemmin lapsi vietiin synnytyksen jälkeen lastenosastolle
  • 34% vähemmän tyytymättömyyttä synnytykseen
  • 12% enemmän spontaaneja synnytyksiä (ei käynnistystä, ei imukuppia)

Doulan tuki on huomattu olevan niin merkittävä, että USA:n julkinen terveydenhoito Medicaid tarjoaa doulapalvelun jäsenilleen ilmaiseksi jo useassa osavaltiossa.

Hetidoulaus: 450 €